Najít zubaře je nemožné

Najít zubaře je nemožné


Zanedbaná zubní péče není problém jen z hlediska estetiky, ale také z hlediska zdravotního stavu. Zubní kazy, které jsou nejčastějším problémem, mohou způsobovat například infarkt, což málokdo ví. Jde o to, že zubní kaz jsou v podstatě bakterie, které se ze zubů dostávají do krevního řečiště, a mohou způsobit nejen sepsi. Mnozí lidí mají zuby v opravdu velice špatném stavu, přitom stačí tak málo. Správné čištění zubů vás od zubních kazů dokáže ochránit.

zubař a pacient

Jak si je čistit?
I když se čištění zubů učí v batolecím věku, spousta dospělých si myslí, že se jich zubní kazy netýkají a tak si zuby čistí špatně. Používají špatnou techniku, nečistí si zuby ze všech stran, nepoužívají vhodné kartáčky a zapomínají na mezizubní kartáčky či zubní nit. A právě mezi zuby vzniká největší procento zubních kazů. Tato místa jsou vystavena největšímu působení bakterií, protože většina lidí si čistí jen přední a zadní strany zubů. Bakterie se tak neustále usazují tam, kde si zuby nečistíte, a postupem času v těchto místech vznikne zubní kaz.

Kaz první měsíce vůbec nebolí. Jakmile ale začne zub bolet, víte, že už je něco špatně. S největší pravděpodobností už je zub napadený dost hluboko a je nejvyšší čas zajít k lékaři, který zub vyšetří a zhodnotí stav. Pokud dojde k zachycení kazu včas, je možné zub zachránit. Pokud je ale zub zasažený z velké části, většinou už se musí vytrhnout.

kartáček a pasta

Nejen čištění je důležité
Kromě čištění je nutné dvakrát do roka absolvovat preventivní zubní prohlídku, kde podstoupíte zevní prohlídku a rentgen. Díky tomu bude mít lékař hned jasno, zda se u vás netvoří další kaz. Zubní ordinace Praha 3 Doctordent
má stále volná místa, takže pokud sháníte lékaře, jelikož žádného nemáte, zaregistrujte se u nás. Vaše zuby u nás budou v dobrých rukách, a zaručujeme vám empatický přístup a kvalitní péči.